PARTICULIER

RELATIES & FAMILIE
Meer informatie?
Legalisatie en apostille
Iedere notaris is bevoegd om handtekeningen te legaliseren. Belt u even van te voren?

Hoe werkt een legalisatie?

Iedere notaris is bevoegd om handtekeningen te legaliseren. Omdat het meestal om een administratieve handeling gaat, hoeft er geen dossier aangemaakt te worden. Wel is het verstandig om van tevoren even te bellen of u kunt langskomen.

 

Wat moet je meenemen naar ons kantoor?

  • De instructie/brief die u heeft ontvangen van de verzoeker om het document te legaliseren;
  • een geldig legitimatiebewijs (een paspoort, een Nederlandse identiteitskaart of een rijbewijs);
  • het te legaliseren document.

 

Hoe gaat het verder?

  • U laat uw legitimatiebewijs zien.
  • U zet uw handtekening in het bijzijn van de notaris of een van onze medewerkers.
  • De Hair Vrijdag notarissen verklaart dat de handtekening is gezet in zijn/haar bijzijn en tekent daarvoor. Daarna kan het document terug naar de verzoeker.

Apostille

Soms vraag een buitenlandse instantie om legalisatie van de handtekening van de notaris. Dat is een apostille die door de rechtbank moet worden afgegeven. Wij kunnen dit proces bij de rechtbank op uw verzoek ook voor u regelen.

Zijn er kosten aan verbonden?

Indien het een dossier van De Hair & Vrijdag Notarissen betreft, wij zelf om de legalisatie hebben gevraagd én u bij ons langskomt voor de legalisatie zijn daaraan géén kosten verbonden.
In alle andere gevallen berekenen wij voor een legalisatie kosten. Ook voor het verzorgen van een apostille bij de rechtbank berekenen wij kosten.

Meer informatie? Wilt u meer hierover weten, vul dan hier ons contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.