PARTICULIER

HUIS & HYPOTHEEK
Meer informatie?
Huis kopen

Alles wat u moet weten over een koopakte.

Heeft u uw droomhuis gevonden? Wij leggen dat graag voor u vast!

  • Met de koop van een huis gaat u grote financiële verplichtingen aan waar risico’s mee gemoeid zijn. De meeste risico’s kunnen voorkomen worden met een juridisch goed doortimmerde koopakte. Zo’n grote aan- of verkoop moet immers volgens wettelijke bepalingen verlopen.
  • De koopakte is de overeenkomst van de verkoper met de koper van een huis bij het sluiten van de koop. Als notaris begeleiden wij u met het opstellen of nakijken hiervan.
  • Als deze koopovereenkomst door alle partijen is getekend, heeft u nog 3 dagen bedenktijd. In die periode kunt u nog zonder boete of kosten van de koop afzien.
  • Indien u wenst schrijven wij de koopakte in bij het kadaster. Dit beschermt de koper tegen een aantal gebeurtenissen tussen het moment van inschrijving en het moment van levering, met een maximum van 6 maanden. Denk hierbij aan de verkoop van de woning aan een andere koper, aan de verhuur van de woning of onderbewindstelling van de verkoper.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Dan verwijzen we u graag door naar onderstaande pagina:

FOLDER KNB_WONING KOPEN.

Meer informatie? Wilt u meer hierover weten, vul dan hier ons contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.