PARTICULIER

HUIS & HYPOTHEEK
Meer informatie?
Hypotheek
Alles wat u moet weten over een hypotheek.

Wilt u geld lenen voor het kopen van uw woning? Dan leggen wij uw hypotheekakte vast!

  • Met de akte van levering wordt u eigenaar van de woning en moet de koopsom betaald worden. Daarvoor wordt vaak een lening afgesloten bij een geldverstrekker/bank. De bank wil daarvoor een zekerheidsrecht; een hypotheekrecht.
  • De gemaakte afspraken met de bank worden vervolgens in een hypotheekakte vastgelegd. In de akte geeft u de bank het recht om uw woning op te eisen en te verkopen als u niet aan uw verplichtingen voldoet.
  • Gaat u verbouwen? Dan kunt u bij uw geldverstrekker/bank een verbouwingshypotheek afsluiten. Hiervoor dient eveneens een hypotheekakte te worden opgesteld.
  • Gaat u vanwege een lagere rente uw lening oversluiten bij een andere bank, dan wordt dat ook vaak vastgelegd in een hypotheekakte. Aan de nieuwe bank dient zekerheid te worden gegeven. De zekerheid bij de oude bank kan komen te vervallen. Ons kantoor zorgt voor doorhaling of royement van de oude hypotheek bij het Kadaster.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Dan verwijzen we u graag door naar onderstaande pagina:

​KNB_WONING VERKOPEN.

Meer informatie? Wilt u meer hierover weten, vul dan hier ons contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.